Home / Uncategorized / E SATINALMA

E SATINALMA

E-Satinalma olarak; satınalma ve tedarik zinciri yönetimi konularında firmanızla iş, çözüm ve başarı ortaklığı kurmayı hedeflemekteyiz.

E-Satınalma nın temel ilkelerinden biri ürün ve hizmet kalitesinde süreklilik sağlamak; tedarik sürecinde yaşanabilecek potansiyel sıkıntıları öngörerek her zaman ihtiyacınızı karşılayacak alternatif çözümler sunmaktır.

Yurtiçi olarak sahip olduğumuz know-how ve deneyimlerimiz, tedarik kabiliyetimiz ve sektöründe lider üretici firmalarla kurduğumuz netlog sayesinde müşterilerimize, kaliteli ve uluslararası standartlara uygun doğru ürünleri, en uygun şartlarda hizmet almalarını sağlamaktır.

 

20. Yüzyıl Satın Alma Liderleri:

Stratejik olmayan ürünler ve hizmetler için bireysel olarak satın alma anlaşmaları yapar. Sonu gelmeyen acil nihai kullanıcı taleplerini yerine getirmeye çalışır, satın alma ekibini eğitmek için dahi zamanı yoktur. Müzakere / pazarlık planlamasını yapmak ve yönetmek için uzman bir ekibi bulunmaz. Tedarik zincirindeki gizli maliyetleri göz önünde bulundurmaz.

Şirketinin Gider Yöneticisidir. Esas Önceliği En Düşük Fiyattır.

21. Yüzyıl Satın Alma Liderleri:

Stratejik olmayan ürünler ve hizmetler için E-satınalma. Firmalarının stratejik kararlarını harekete geçirmek nihai kullanıcılar ile birlikte çalışır. Müzakere / pazarlık planlaması yapmak ve uygulamak için strateji takımını oluşturur. Tedarik zincirindeki gizli maliyetleri ortadan kaldırır.

Şirketinin Kar Yaratıcısıdır. Esas Önceliği Toplam Sahip Olma Maliyetini Düşürmektir

 

Küresel rekabet ortamında satın alma faaliyetleri işletmeniz için stratejik bir önem arz etmektedir.

Bu sebep ile işletmenizin Satın alma Departmanı’nın sorumluluğu artmakta ve kullanımında olan bütçe sürekli büyümektedir. Bütçenize destek olabilmek için BİZ VARIZ…

SATINALMA SÜRECİNDE NELER YAPACAĞIZ

  • Yurtiçi ve uluslararası satın alma çalışmalarında, pazar araştırmasından uygun tedarikçinin bulunması, kalite, maliyet, teslimat konusunda gereken prosedürlerin uygulanarak müşteri memnuniyetin arttırılması
  • Satın alınan ürünler ile ilgili her türlü özellik detayının sağlanması,
  • Tedarikçiler ile ilgili belgelerin ve dökümlerin sağlanması,

Lojistik Hizmetleri İthalat-ihracat taşımalarınız’da gerek yıllık anlaşma gerekse spot fiyat çalışmaları yaparak kara,hava,deniz ,proje taşımacılığın’da geniş tedarikçi portföyümüz ile hizmet veriyoruz

 

“Para, mal satarken değil, mal alırken kazanılır.”

Satın almanın amacı;

o    Doğru/uygun kaynaktan

o    Doğru/uygun kalitede,

o    Doğru/uygun miktar,

o    Doğru/uygun fiyat ve ödeme şekliyle,

o    Doğru/uygun zamanda,

o    Doğru/uygun taşıma şekliyle (Karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu, boruyolu veya birden fazla taşıma türü birlikte kullanılarak),

o    Doğru/uygun toplam maliyetle ürün tedarik edip, kullanıma sunarak, “Etkinlik ve Etkililik Analizleri” çerçevesinde rasyonel bir “Satın Alma Yönetimi”ni gerçekleştirmektir.

Nasıl Yapıyoruz?

Satın Alma/İthalat Danışmanlığı için şirketlerde;

o    Satın Alma Yönetimi,

o    Tedarikçi Yönetimi,

o    Stok Yönetimi

gibi alanlarda “Mevcut Durum Analizi” çalışması yapıp, elde edilen verilere ve ihtiyaca göre etkin bir hizmet vermekteyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik zinciri stratejileri fonksiyonel operasyonel mükemmelik odaklı ve verimlilik arttırıcı bir yapıya geçmektedir. Günümüz organizasyonları uçtan uca tedarik zinciri optimizasyon stratejilerini iyileştirmeyi amaçlamakla birlikte çok az organizasyon tedarik zincirini ürün, müşteri/kanal ve coğrafya bazında segmente etmektedir.

Her bir tedarik zinciri segmentine ait gerçek iş ihtiyaçların iyi anlaşılamaması optimum olmayan tedarik zinciri strateji ve yapılanmalarına neden olmaktadır. Bu tür segmente olmayan tedarik zincirleri, organizasyonların , farklı pazarlardaki yapısal değişikliklere karşılık hızlı adapte olmasını engellemektedir. Daha önce baskın olduğu bir pazar veya sektörün yeni stratejiler gerektirmesi halinde hızlı hareket edemeyen firmalar için oldukça fazla örnek bulunmaktadır.

Tedarik zinciri ve operasyonlar platformlarımız, müşterilerimiz için zorluk olan karmaşık değer zincirlerinin yönetimini hedefleyerek ticari mükemmelliğe ulaşmak üzerine çözümler sunmaktadır.

 

Performans İyileştirme

Günümüzün rekabetçi pazar ortamı, firmaların etkileşimde olduğu tüm paydaşları ile ihtiyaçlara yönelik ürün ve hizmetler sunma, karşılıklı güven ve sadakat üzerine kurulmuş bir iş modeli oluşturmalarını zorunlu hale getirmektedir. Müşterilerimizin yenilikçi yaklaşımlar ile hem büyüme hem de karlılık hedeflerine ulaşmalarını sağlamaya yönelik tasarlanmış ve etkinliği kanıtlanmış metodolojilerimiz, aynı zamanda firmalar için kendi müşteri ve çalışanları başta olmak üzere tüm paydaşları ile uzun süreli güvenilir ve sürdürülebilir ilişkiler kurmalarını mümkün kılmaktadır.

 

Risk Yönetimi

Bugünkü iş ortamında, risk yönetimi ve iç kontrolün önemi artmış; risk veya iç kontrol çalışmalarını kurumsal tabanda uygulamaya çalışanlara daha büyük sorumluluklar yüklemeye başlamıştır. Üst yönetim ve yönetim kurulu üyeleri artık iş riskleri ve iç kontrol mekanizmalarının gözetiminde daha büyük beklentiler ile karşı karşıyalar. Birçok dış faktör risk ve kontrol üzerinde daha çok yoğunlaşmayı gerektirmekte; şirket ortaklarının kurumsal yönetim, uyum, risk yönetimi ve iç kontrol hakkındaki beklentilerini arttırmaktadır. Kurumlar bu baskılar karşısında önemli yatırımlar yapmıştır ve halen yapmaktadırlar.

E-Satınalma olarak işletme performansının iyileşmesini sağlayan bütünsel bir risk yönetimi yaklaşımı sunuyoruz. Bu çerçevede, risk değer zinciri boyunca verimliliklerin ve değerin artması için, geleneksel olarak birbirinden “kopuk” veya bağımsız olarak yürütülen risk yönetimi uygulamalarının entegrasyonu ve bütünlüğünü sağlamayı amaçlıyoruz.

SATINALMA DANIŞMANLIĞI ve YENİDEN YAPILANDIRMA

Bizim; Şirket yöneticilerinden ve patronlardan en çok duyduğumuz “ sürekli önümüze imzalayıp, onay vermemiz için faturalar geliyor. Ek’inde de bir sürü teklif var. Neyin alındığını, niçin alım yapıldığını bilmiyorum, ne tekliflerin dogruluğunu biliyorum, ne alınan ürünün fiyatın dogruluğunu biliyorum, ne fiyatların zaman içinde ne şekilde değiştiğini görebiliyorum, ne de Satınalma’mın ne kadar iş yaptığını biliyorum“ gibi haklı serzenişler.

Satınalma Yönetiçileri kendinin dahi “ İzleyemediği, ölçemediği, değerlendirilmesini sağlayamadığı bir Satınalma’nın başında olmasından, hem kendini, hem departmanının yaptıklarını, hem de personelini savunamaz hale geliyor. Şirket içinde en değerli yönetiçilerden biri olması gereken Satınalma Müdür’ü, şirket içinde en istenmeyen birim amiri haline geliyor.

Sonuç ta; Şirket yönetimi satınalma departmanını “ anlamsız paralar harcayan ve işe yaramaz bir departman “ olarak görmeye başlıyor.

Yılbaşlarında “ tahmini satış rakamları baz alınarak yapılan satınalma bütçelerinin” yıl içinde defalarca revize edilmesine rağmen hala yıl sonunda tutmamış olmasından dolayı, şirket yönetiminin “ zaten bütçeyi tutturamıyorsunuz, tutturamadığınız bütçenin yapılmasına da gerek yok “ diyerek satınalma bütçesi yapılmasından vazgeçilmesi kısmına da hiç girmeyelim, isterseniz.

Şirket yönetimleri Satınalma yönetiçilerinden bütçelendirme, Satınalma’nın hem departman olarak hem satınalma personeli özelinde izlenebilirliğinin ve ölçülebilirliğinin sağlaması isteniyor. Tedarikçileri ile niye çalıştığını bilmek için, etkin olarak kullanılan “ tedarikçi ölçme ve değerlendirme sistemleri” istiyor. Ancak Satınalma yönetiçileri bunu sağlayabilecek yetkinlikte değil.

Bir çok firma ciddi bütçeler ayırarak Satınalma personelinin yetkinliğini artırmak ve bu yetkinlik artışının şirketine yansımasını sağlayabilmek için personelini eğitimlere gönderiyor. Ancak; bir çok eğitim, seminer ve sempozyuma katılmış Satınalma personeli ise “ eğitimler de; güzel sunumlar eşliğinde kitabi bilgiler anlatıldı ama ben eğitimlerden sonra, hala nasıl yapacağımı, neyi değiştireceğimi bilmeden, yeniden şirketime döndüm. Bana neyi, nasıl yapacağım hiç anlatılmadı. Anlatılan konuları da ben zaten kitaplardan ve internetten sağlayabilirdim” denildiğini sizlerde çok kez duymuş, belki de yaşamışsınızdır.

Şezlongda yatıp içeceğini yudumlayarak oradan buradan derleme bilgileri birleştirerek sunumlar hazırlamak, kitap yazmak çok kolay. Kitabi bilgiler ile güzel sunumlar eşliğinde eğitmenlik yapmaksa işin en kolay yanı.

Zor olan ve bizim yaptığımız;

  • Hem mektepli hem alaylı olmak. Teorik bilgiye sahip ama işin mutfağında da çalışmış olmak. Lüks ofislerden akıl vermek yerine işletmenize gelerek sizlerle birlikte çalışmak.
  • Her şirket ayrı bir tüzel kişiliktir. Her şirketin kendine özgü satınalma yapılanması olmalıdır. “ Bu nasıl yaratılır” ı sizlerle birlikte karlılığı sağlayarak hem yönetimi, hem satınalma çalışanlarını mutlu edecek şekilde bulmak,
  • Satınalma’yı şirkete para kazandıran, rekabet gücünü artıran en değerli birim haline getirmek,
  • Satınalma çalışanlarına neyi, ne şekilde yapacaklarını “ sebep – sonuç “ ilişkisi içinde anlatarak, birlikte iş akış şemalarını yaratmak
  • Satınalma departmanının üzerindeki anlamsız iş yükünün kaldırılmasını sağlamak. Kazanılan bu zamanın alternatif tedarikçiler ve maliyet iyileştirme çalışmalarına nasıl kanalize edilebileceğini gösterebilmek,
  • Şirket yönetimince; Satınalma Departmanını “ izlenebilir, ölçebilir, değerlendirebilir “ bir birim haline getirmek,
  • Satınalma Departmanın ne kadar işi, ne kadar sürede yapabildiğini raporlandırarak Satınalma personelinin değerini ortaya koymak,
  • Kahinlik yapmaya ihtiyaç duymadan “ MRP tabanlı satınalma bütçesi “ nin oluşturulması sağlamak,
  • Satınalma çalışanlarının, satınalma bütçesine uyumunu sağlamak. Satınalma çalışanlarının şirketine “ ne kadar kazandırdığını, ne kadar kaybettirdiğini “ görülebilir hale getirmek.
  • Kazandıran Satınalma çalışanlarının ödüllendirilmesini, kaybettirenlerin revize edilmesini sağlamak, Biz, sizlere bunları verebileceğimizi düşünmemizden buradayız.

 

 

Satın Alma ve Proje Danışmanlığı Hizmetleri

About admin

Check Also

ALMANYA 71540 Murrhardt Germany KARA PARSİYEL İTHALAT YÜKLEMESİ

Aşağıda detayları veilmiş olan kara parsiyel ithalat için belirtilen mail ve whatsap üzerin den teklif …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by themekiller.com